Konstnären - Douglas Flynn

Douglas Flynn, artist

En fiktiv konstnär, en helt påhittad person med pseudonymen Douglas H. Flynn.

I skapandet av hans målningar har vi nämligen använt oss av digitala verktyg och traditionell erfarenhet i ett unikt samarbete. Genom att kombinera de två olika perspektiven och kompetenserna, har vi kunnat skapa något verkligt speciellt.

Det har hjälpt oss att återskapa den glamourösa stilen från 1940-talet med hög precision, medan designern har bidragit med sin kreativitet och förmåga att ge målningarna en modern twist. Resultatet är en serie målningar som verkligen fångar essensen av glamour och stil från den här tiden, med en unik mix av det klassiska och det moderna.

BACKSTORY Enligt bakgrundshistorien, specialiserar Flynn sig på att skapa kontrafaktiska, alternativhistoriska  målningar i 1940-tals popkulturell stil. Hans verk utforskar ofta kvinnors handlingskraft och förmåga att ta plats i traditionellt manliga situationer. Flynn använder sig av en stark färgpalett och detaljerade linjer för att återskapa den klassiska, glamourösa estetiken från 1940-talet.

En av Flynns mest kända verk är målningen "The Aviator", som visar en kvinnlig flygare som sitter vid spakarna i ett flygplan. Verket utmanar konventionerna genom att visa en kvinnlig huvudperson i en roll som vanligtvis förknippas med män. Flynn använder sig också av symboler från den populära kulturen på 1940-talet, såsom flygplan och filmstjärnor, för att ge verket en retrokänsla.

Amelia Flynn, artis render

Enligt fiktionen har Flynn också skapat andra verk som utforskar kvinnors makt och självbestämmande, såsom målningen "The Executive" som visar en kvinnlig chef som sitter vid sitt skrivbord med en bestämd min. Genom att placera kvinnor i positioner av makt och ansvar, vill Flynn visa att kvinnor är mer än värda att få ta plats och vara ledare i samhället. Vi tänker att Douglas Flynn är en unik och talangfull konstnär som ger en ny perspektiv på konventionella könsroller och befriar kvinnor från fördomar och förutfattade meningar genom sin konst.

OM NAMNET När vi skapade motiven, ville vi också ge samarbete AI och designer ett namn som skulle förmedla den glamourösa stilen och den höga kvaliteten som vi strävar efter. Voilá Douglas H. Flynn!

Vi tror att namnet kan ge en extra nostalgisk känsla och charm, och passar perfekt med den retrostilen som vi har försökt återskapa i dessa målningar. Dessutom hoppas vi att namnet ska inspirera och charma på samma sätt som Errol Flynn och Douglas Fairbanks gjorde under sin tid, och få dig att tänka tillbaka på den glamourösa eran från början av förra seklet.

Genom att presentera dessa alternativa versioner av historien hoppas Flynn att hans verk kan inspirera tittaren att tänka på vad som kunde ha varit och vad som fortfarande kan vara möjligt.